Een ongeluk zit in een klein veertje

Blog, inzichten en beperkingen

Een ongeluk zit in een klein veertje

Beperkingen en Inzichten

Wat het oppakken van een klein veertje tijdens het grasmaaien allemaal wel niet teweeg kan brengen. Inmiddels is mijn hoofd weer 100%, de krukken zijn ingeleverd en de zomervakantie is zo goed als voorbij. Tijd om verder te gaan met waar ik was voor mijn…eh.. ongeplande vakantie.

Hoewel het een intensieve vakantie was met frustraties omtrent (loop)beperkingen was het ook één met vele komische momenten. Evenals, een lading aan aan inzichten afgewisseld op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Het voordeel hieraan, is dan ook een lading aan inspiratie voor blogs voor de komende weken met thema’s als:

Komt het echt vanzelf op mijn pad?
Welke kleuren horen bij jou?
Met de kaken strak op elkaar
Ontspannen? Hoe gaat dat ook alweer?
Mijn diensten zijn te zweverig
De Passievalkuil
Het energetisch reinigen van jouw werkplek
…etc…

WAT HEB IK GELEERD DEZE WEKEN?

֍ Behalve dat ik veren beter op de grond kan laten liggen of een (sexy 😉 ) tuinman in dienst kan nemen, heb ik gemerkt dat humor en positiviteit tot diep in mijn kern (hart) zit en altijd zal blijven. Hoe belabberd ik mij ook voel, er is altijd een lichtpunt en humor te vinden. Bijvoorbeeld…

… ondanks de pijn, het hilarische moment dat ik mezelf nog hoor denken ‘oeh.. mooi veertje! Dit is vast een positief teken.’ En vervolgens languit op de grond lig. De opeenvolging was gewoon te grappig (*schiet weer in de lach*).
Vervolgens, hinnikend van de lach door het ziekenhuis heen scheuren in een rolstoel met je buurvrouw.
En dan nog het moment, na terugkomst bezoek 2 of 3 van de huisarts, met krukken en al over de drempel struikel, bezorgd aan wordt gekeken door mijn familie en vervolgens zelf in een lachstuip schiet van ‘hoe krijg je het voor elkaar (zie je het al voor je?)?’

֍ Dat mijn support-systeem geweldige mensen bevat met o.a. steun in de vorm van gezelschap tijdens mijn ik verveel me te pleuris momenten en de nodige liefdevolle schoppen onder de kont als ik in mijn ik wil alles zelf kunnen doen modus zit.
֍ Je gezondheid gaat voor alles! Goed om hier weer wat bewuster van te zijn en mezelf de vraag te stellen:

zorg je op dit moment goed voor jezelf?
Wat zou je willen veranderen?
En hoe wil je dit gaan doen?

֍ Dat ook ik, beter moet luisteren naar wat mijn hart aangeeft met betrekking tot mijn bedrijf. Zelfs wanneer het niet altijd even logisch voelt en in mijn oren klinkt.
֍ Dat elke beperking er niet voor niets is. Het is vaak een les waarbij je wordt geleerd een alternatieve oplossing of route te zoeken, om hulp te vragen of gewoonweg een moment van bezinning (of stilstand) te nemen.

Einde van de lijst gehaald? Cool. Welke van de bovenstaande inzichten is nu op jou van toepassing? Of in andere woorden welk inzicht resoneert het meest met jou?


Coaching | Ondernemerscoaching | Facebook | Contact

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Nienke van der Wildt

Nienke van der Wildt

Nienke is een allround coach & begeleider, gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling op het gebied van succesvol ondernemen. In de digitale wereld is ze gespecialiseerd in Wordpress, Elementor en Canva.