Komt het echt vanzelf op mijn pad?

Het pad van ontvangen

KOMT HET ECHT VANZELF OP MIJN PAD?

Het pad van ontvangen

Het antwoord op bovenstaande vraag is zowel ja als nee.
De afgelopen jaren heb ik van vrienden en (collega-)ondernemers veelal de volgende zin gehoord:

“Het komt vanzelf op mijn pad”

Ze hopen en hebben het vertrouwen dat de inzichten, baan, klanten, etc. zullen komen en ze zijn er van overtuigd dat het universum, de bron, gidsen (of hoe je het zelf ook noemt) zal verstrekken wat ze nodig hebben. Maanden en soms jaren wachten ze geduldig af, maar datgene waarop ze hopen komt maar niet. Vervolgens ervaren ze frustratie, moedeloosheid, angst of zelfs boosheid. Twijfels en gedachten als waarom komt het niet? Is het dan toch niet de juiste keuze voor mij? Waarom zit het nooit mee? Zie je wel dat ik niet goed genoeg ben? nemen vervolgens de overhand.

Mijn wedervraag aan al deze mensen is: wat heb jij gedaan (of ga je doen) om datgene wat je zo graag wilt op jouw pad te krijgen? Het universum wil je helpen maar kan dit niet zonder jouw hulp. Als jij iets op jouw pad wilt hebben, dan is het aan jou om jezelf op dat pad of richting dat pad te zetten zodat je uiteindelijk kunt ontvangen. Misschien wat cliché maar…. Je zal nooit de loterij winnen als je niet investeert in een lot.

Stel niet langer uit maar ga doen. Ga die workshop of training doen. Kan je deze (nog) niet betalen kijk of trek de stoute schoenen aan en vraag naar een alternatief. Doe alvast wat zelfstudie, leg maandelijks wat geld opzij, ga netwerken en praten over jouw plannen. Wat het ook is, blijf investeren in jezelf en waar je naar toe wilt. Kom in actie, treed naar buiten en ga doen.

Vraag van de dag:
Hoe zet jij jezelf op het pad van ontvangen?

 


Coaching | Ondernemerscoaching | Facebook | Contact

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Nienke van der Wildt

Nienke van der Wildt

Nienke is een allround coach & begeleider, gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling op het gebied van succesvol ondernemen. In de digitale wereld is ze gespecialiseerd in Wordpress, Elementor en Canva.

Scroll naar boven