Ik sluit elk jaar positief af, en jij?

Een liefdevolle traditie

Elk jaar sluit ik positief af, en jij?
De één heeft zijn nieuwe doelen voor 2019 allang opgesteld en de nieuwe plannen in werking. Maar voor een groot deel van de klein ondernemers is januari de maand van reflectie op het afgelopen jaar en het opstellen en bijwerken van doelen voor een nieuw begin. Daarbij hoor ik vaak het volgende: ik hoop dat dit nieuwe jaar beter wordt dan de voorgaande. Want het afgelopen jaar was echt …(bleep)..! Hoe sluit jij het afgelopen jaar af: met een positief of minder goed gevoel?

Wanneer je een uitdagend jaar achter de rug hebt is het heel makkelijk om de minder leuke momenten te onthouden terwijl de goede momenten, zoals complimenten, inzichten en je persoonlijke groei worden overschaduwd en vergeten. Jammer, want ook al was het voor je gevoel een …(bleep)… jaar, ik durf te wedden dat er ook hele mooie dingen zijn gebeurd waarmee je het jaar toch positief kan afsluiten.

EEN LIEFDEVOLLE TRADITIE

Vier jaar geleden, na een berg van vermoeiende en moeilijke momenten, besloot ik een nieuwe liefdevolle traditie te starten. Hierin herinner ik mijzelf aan alle hartverwarmende momenten die zich het afgelopen jaar hebben voorgedaan. Zo heb ik een blik met een verzameling aan briefjes waarop alle ontroerende complimenten en momenten, successen staan opgeschreven waar ik dankbaar voor ben. Deze lees ik terug tussen 31 december en de eerste week van januari (dit keer vandaag 😉 ) om zo het voorgaande jaar voor mijn gevoel goed en positief af te sluiten.

FORMULE

Liefdevolle boodschappen, herinneringen, complimenten

+
chocolade en zakdoeken

 =
een helende combinatie

HOE WERKT HET?

Het enige wat je nodig hebt is een blik (of doosje), pen en papier. Je bepaalt hierin zelf wanneer je begint.

 1. Maak of vind een leuk blik/doosje waarin jij jouw briefjes wilt bewaren voor het komende jaar
 2. Bedenk wat voor soort liefdevolle boodschappen en herinneringen je aan jezelf wilt geven aan het eind van het jaar. Schrijf je bijv. alleen briefjes met momenten, successen en complimenten m.b.t. jouw bedrijf of ook daarbuiten van persoonlijke momenten, zoals een ontroerend moment met jouw gezin of partner.
 3. Schrijf jouw liefdevolle briefjes
       a. net nadat het moment zich heeft voorgedaan of aan het eind van de dag
       b. op een vast moment van de week, bijv. zondag.
       c. 2x in de maand of aan het eind van elke maand.
          Let op: schrijf je ze 1x in de maand dan heb je al gauw de kans dat je wat vergeet.

SAMEN OF ALLEEN?

Zelf vind ik het erg fijn en motiverend om dit samen met iemand te doen. Bijvoorbeeld met je beste vriend of vriendin, je partner of misschien wel je hele gezin! Je komt samen, hapje en drankje erbij, en leest om de beurt een briefje uit je eigen blik/doosje voor. Je huilt, je lacht en vervolgens ga je samen met een goed gevoel het nieuwe jaar in.

TIP: FEELING DOWN?

Heb je gedurende het jaar een meh… moment? Open jouw blik/doosje dan wat eerder en lees hardop een aantal van jouw liefdevolle momenten en herinneringen terug.

 


Heb jij moeite om het jaar voor jouw gevoel positief af te sluiten of kan jij moeilijk loslaten? Kijk dan hier wat ik voor je kan betekenen, mail naar info@dekleinezakenvrouw.nl of neem telefonisch contact op 06 – 129 619 68.


www.dekleinezakenvrouw.nl | info@dekleinezakenvrouw.nl | Volg mij op Facebook