Over De Kleine Zakenvrouw

Blijf trouw aan jezelf. Wees als ondernemer niet bang voor je eigen product. Bied diensten en oplossingen aan waarin jij jouw expertise laat zien en waar je volledig achterstaat. Sta open voor advies en feedback, wees dankbaar, en pak hier uit wat je kunt gebruiken. Blijf daarin goed naar jouw eigen stem luisteren en laat je niet ondersneeuwen door de buitenwereld. 


Wie is De Kleine Zakenvrouw?

Mijn naam is Nienke van der Wildt (35), eigenaar van De Kleine Zakenvrouw. Ik ben gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van ondernemers met bijzondere, opmerkelijke en niet-alledaagse beroepen, zoals

– astrologen,
– mediums/paragnosten,
– sjamanen,
– gespecialiseerde coaching beroepen (bijv. lachcoach, motivatiecoach, combi NLP & Sjamanisme, systemisch, etc.),
– alternatieve genezers (reiki, healers, aromatherapeuten, etc.),
– kaartleggers,
– handlezers,
– zangcoaches/therapeuten,
– muziekband,
– klein kunstenaar,
– etc.

Waarom deze doelgroep?

Heel simpel, deze mensen toveren altijd een glimlach op mijn gezicht. Deze mensen, met een bijzonder beroep, en hun diensten hebben mij van jongs af aan altijd al aangesproken. En, of ik nu wil of niet, ze komen telkens weer terug op mijn pad. Bovenal, houd ik van de open-mindedheid van deze ondernemers. Telkens weer wordt ik verrast door hun ideeën en diensten om de wereld nog mooier te maken. Ik vind het dan ook fijn om mijn eigen energie hierin te geven.

Wat mij opvalt bij deze groep is dat er zoveel potentie nog niet wordt benut. Ik zie toekomstige en bestaande ondernemers die het zelfvertrouwen missen voor het werk dat ze het liefst willen doen. Ondernemers met prachtige ideeën maar hier niet naar durven te handelen uit angst of schaamte voor wat de buitenwereld erover te zeggen heeft. Ik zie ondernemers met een groot hart, die de wereld mooier willen maken maar niet weten waar ze moeten beginnen. Dit zijn de ondernemers die ik wil bijstaan en wil helpen te groeien in hun bedrijf.


Hoe kom je aan de naam De Kleine Zakenvrouw?

De naam voor mijn bedrijf was al snel bedacht. Ik werk voornamelijk met beginnende en klein ondernemers (ZZP-ers) en daarnaast ben ik uiteraard zelf een klein ondernemer. Naast het zakelijke aspect is de naam een knipoog naar mijzelf. Met mijn 1 meter 54 cm. ben ik van niet al te groot formaat.

 

Focus en structuur is belangrijk maar een gezonde dosis humor ook!


Kennis en Ervaring

Opleiding
Mijn basiskennis ligt in Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en de Psychologie. Ondanks dat de opleiding Psychologie erg interessant en divers was miste ik toch meer de praktische kant van de psychologie. Tijdens het uitoefenen van één van mijn hobby’s (zingen) kwam ik in contact met Neuro-linguïstisch Programmeren (NLP). Dit was wat ik al die tijd miste! Praktische technieken en opdrachten waarbij iemand op korte termijn verder wordt geholpen. Halverwege mijn derde jaar van de Psychologie ben ik gestopt en heb ik mijn kennis meegenomen naar een opleiding in NLP en High Performance coaching. Na afronding van deze opleiding heb ik ter kennismaking de cursus Systemisch coachen gevolgd. Dit beviel zo goed dat ik vervolgens de opleiding Systemisch werken: Familie-, loopbaan,- en Organisatieopstellingen heb gevolgd en afgerond. 


Klik hier voor meer informatie over opleidingen en (werk)ervaringen op LinkedIn.

 


Je moet een keus maken

Nienke, je moet een keus maken. Beide is geen optie.’ Je wilt niet weten hoe vaak ik deze zin heb gehoord tijdens mijn zoektocht naar mijn ideale baan. Ik houd van het coachen, begeleiden, presenteren en adviseren. Hier haal ik enorm veel voldoening en energie uit. Maar dit haal ik ook uit de werkzaamheden zoals het moderniseren en in het adviseren van zakelijke websites voor kleine bedrijven, het inrichten van social media pagina’s, het bedenken van social posts, het ontwerpen van een banner/afbeelding, het maken van How-To video’s, etc. Ik ben liefhebber van zowel de directe interactie en communicatie als van de digitale communicatie. Na meerdere gesprekken met ondernemers kwam ik erachter dat er erg veel behoefte is aan het totaal pakket. Niet alleen bedrijfscoaching maar ook directe tips en handvatten voor de digitale weg. Om deze redenen heb ik ervoor gekozen om niet alleen coaching en begeleiding aan ondernemers te bieden maar ook praktische tips en handvaten omtrent Social Media en overige digitale communicatie.


Ervaring
Naast kennis in overspannenheid en burn-outs ben ik hierin ervaringsdeskundige. In 2015, toen ik nog werkzaam was in loondienst, ben ik uitgevallen met een burn-out. Geen fijne periode, maar achteraf gezien één van de beste ervaringen die ik heb opgedaan in levenslessen.  Het heeft mij o.a. er aan herinnerd dat ik de focus weer terug op mijzelf moest leggen, dat het volgen van je passie ook balans nodig heeft, dat luisteren naar je lichaam oh zo belangrijk is en vooral: je kunt een ander (vrienden, familie, bedrijven, organisaties, etc.) niet veranderen. Je kan alleen jezelf veranderen en hoe je in een bepaalde situatie staat.


Klik hier voor meer informatie over opleidingen en (werk)ervaringen op LinkedIn.