Meer over Nienke

Over De Kleine Zakenvrouw

Coach & Begeleider voor (startende) ondernemers
Trainer voor ondernemers, verenigingen, organisaties

Over Nienke

Wie is De Kleine Zakenvrouw?

Dat ben ik, Nienke (40)! Geboren en getogen in het hoge noorden en nu wonend in het mooiste dorp van Nederland, Winsum. Ik ben een allround coach met 10+ jaar ervaring in het coachen en begeleiden van medewerkers, managers, collega’s en cliënten. In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met het ontwerpen van digitale kunst/merchandise. Het kan daarom heel goed kunnen dat je mijn naam tegenkomt op Amazon of overige Print-on-Demand platformen. Daarnaast speelt muziek een belangrijke rol. Voor wie langs mijn huis loopt, en goed luistert, 80% kans dat je het gepingel van de gitaar of mijn zangstem kan horen ;-).

Nienke van der Wildt

N. van der Wildt
Ondernemers(life)coach & Trainer

Quote: Keep it Simple

Waarom ondernemerscoaching, begeleiding & training bij Nienke

Mijn aanpak is het kort: direct, empathisch, no-nonsense coaching.
Samen met jou bekijken we wat aansluit bij jouw behoeften en dat van jouw (toekomstige) bedrijf. Met meer dan 10 jaar ervaring, beschik ik over een brede achtergrond. Als coach, begeleider en trainer heb ik ervaring met diverse sectoren, waaronder dienstverlening, coach- en therapeutische praktijken, dtp-praktijken, webshopdiensten tot de muziekindustrie.

10+ jaar ervaring

Meer dan 10+ jaar ervaring op het gebied van coaching. Waaronder high performance coaching, NLP, Mindfulness, prestatie en ondernemerscoaching.

Ondernemer sinds 2017

Van burnout naar ondernemerscoaching. Meer dan 50 ondernemers, organisaties gecoacht op o.a. acquisitie, marketing, branding, burn-outpreventie.

Diverse kennis & ervaring

Aanvullende kennis en ervaring met DTP, print-on-demand (pod), slimme websites (o.a. WordPress, Wix, Squarespace), Canva, Illustrator, Indesign

Meer over Nienke

Wat is iets dat veel mensen niet van jou weten?

Veel mensen weten niet dat ik WordPress (of Wix) websites moderniseer of van de grond opbouw voor klanten. Dit is begonnen als hobby toen ik begin 20 was. Het amusante aspect hierin, na het ontwerpen of moderniseren van een website vind ik deze altijd veel mooier en vollediger uitzien dan mijn eigen website.

Nog meer?

Ehm… het staat niet op de website maar ik ontwerp (deels ter ontspanning) logo’s, en tot op de dag van vandaag voor twee Noorse en Nederlandse bands hun album/single covers. Daarbij bied ik aanvullende ondersteuning in album/single release via Imusician, Distrokids, Songtrust voor Spotify, Itunes, etc.

Oh ja,  je kan mij horen zingen als backing vocals op het album One Day van een Nederlandse muzikant. Super leuke ervaring. En verder, vast nog veel meer. Ik houd van een uitdaging, nieuwe dingen uitproberen en kijken hoe iets werkt.

Nog wat meer...

Hoe kom je aan de naam De Kleine Zakenvrouw?

De naam voor mijn bedrijf was al snel bedacht. Ik werk voornamelijk met klein ondernemers (ZZP-ers) en daarnaast ben ik uiteraard zelf een klein ondernemer. Naast het zakelijke aspect is de naam een knipoog naar mijzelf. Met mijn 1 meter 54 cm. ben ik van niet al te groot formaat.

Ik mag dan klein van stuk, mijn hart is groot en ik ben groots in wat ik doe.

Mijn ervaring en kennis is breed op coachingsgebied en de virtuele wereld, dus mocht je iets zoeken wat niet op de website staat, stuur een bericht naar info@dekleinezakenvrouw.nl, 06-53935933 of gebruik het contactformulier. Mogelijk dat ik er toch bekend mee ben en anders in mijn netwerk iemand heb aan wie ik je kan doorverwijzen.

Vrij & Succesvol
ondernemen met hart

Ondernemen is een persoonlijke ontdekkingsreis. Je groeit, je leert, je struikelt een paar keer en vervolgt je pad met alle wijsheid die je hebt opgedaan.

In 2017 heb ik mijn baan definitief ingeruild voor het ondernemerschap. Daarvoor was ik al actief ondernemers aan het helpen, maar het was pas na het opzeggen van mijn baan dat ik mijn passie voor het begeleiden en coachen van (klein) ondernemers volledig heb omarmd. Sindsdien heb ik als De Kleine Zakenvrouw tal van (coaching)praktijken en out-of-the-box ondernemers bijgestaan in hun persoonlijk ontwikkeling en in succesvol ondernemen. Ik mag dan klein van stuk, mijn hart is groot en ik ben groots in wat ik doe!

Door mijn nieuwsgierigheid en brede ervaring op het gebied van communicatie en in de virtuele wereld kun je bij mij terecht voor ondernemerscoaching, sparringsessies en verschillende praktische en leuke workshops.

Lessen geleerd over de jaren

Certificaten, diploma's en ervaring

Mijn basiskennis ligt in Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en de Psychologie. Ondanks dat de opleiding Psychologie erg interessant en divers was miste ik, tijdens de opleiding, toch meer de praktische kant van de psychologie. Tijdens het uitoefenen van één van mijn hobby’s (zingen) kwam ik in contact met Neuro-linguïstisch Programmeren (NLP). Dit was wat ik al die tijd miste! Praktische technieken en opdrachten waarbij iemand op korte termijn verder wordt geholpen. Halverwege mijn derde jaar van de Psychologie ben ik gestopt en heb ik mijn kennis meegenomen naar een opleiding in NLP en High Performance coaching. Na afronding van deze opleiding heb ik ter kennismaking de cursus Systemisch coachen gevolgd. Dit beviel zo goed dat ik vervolgens de opleiding Systemisch werken: Familie-, loopbaan,- en Organisatieopstellingen heb gevolgd en afgerond.
Naast kennis in overspannenheid en burn-outs ben ik hierin ervaringsdeskundige. In 2015, toen ik nog werkzaam was in loondienst, ben ik uitgevallen met een burn-out. Geen fijne periode, maar achteraf gezien één van de beste ervaringen die ik heb opgedaan in levenslessen. Het heeft mij o.a. er aan herinnerd dat ik de focus weer terug op mijzelf moest leggen, dat het volgen van je passie ook balans nodig heeft, dat luisteren naar je lichaam oh zo belangrijk is en vooral: je kunt een ander (vrienden, familie, bedrijven, organisaties, etc.) niet veranderen. Je kan alleen jezelf veranderen en hoe je in een bepaalde situatie staat.

Na deze realisatie nam ik afscheid van mijn baan in loondienst en omarmde de vrijheid van het ondernemerschap. Het bleek dat ik al jaren bezig was met wat ik echt wilde doen, zonder me dat volledig te realiseren. Ik hielp ondernemers in mijn omgeving, variërend van administratieve taken tot marketing, branding, workshops ontwikkelen  en meer.

Na het afronden van mijn eigen re-integratieproces, realiseerde ik dat ik het ondernemerschap niet langer kon uitstellen. Na de laatste sparringsessies met mijn netwerk en eigen ondernemerscoach was het in 2017 eindelijk zover. De Kleine Zakenvrouw staat officieel ingeschreven bij de KvK. En sindsdien sta ik (startende) ondernemers bij met hun ondernemersavontuur.
Mijn ervaring en kennis is breed op coachingsgebied en de virtuele wereld, dus mocht je iets zoeken wat niet op de website staat, stuur een bericht naar info@dekleinezakenvrouw.nl, 06-53935933 of gebruik het contactformulier. Mogelijk dat ik er toch bekend mee ben en anders in mijn netwerk iemand heb aan wie ik je kan doorverwijzen.
Scroll naar boven