Heb jij al een social media strategie voor 2024?

Hey badass ondernemer! Heb jij al een killer social media strategie voor 2024? Als het antwoord ‘uhm, niet echt’ is, dan ben je niet de enige. In de wereld van ondernemen is een doordachte social mediastrategie onmisbaar. Waarom is dat ding zo belangrijk? Simpelweg omdat jouw doelgroep online rondhangt, en als jouw bedrijf daar niet in de buurt zit of bekend is, loop je klanten mis. Het is in deze tijd niet meer voldoende om af en toe een post te plaatsen.

In 2024 gaat het om continuïteit, echtheid, en een strategie die jouw (potentiële) klanten begrijpen. En weetje, een sterke social media strategie hoef nog niet zo ingewikkeld te zijn. Het draait om inzicht in jouw doelgroep en het creëren van content dat aansluit om hun behoefte.

Tips om jouw social mediastrategie naar een hoger niveau te tillen:

Weet wie je fans zijn: ken je klanten, snap wat hen triggert. Maak content die bij ze past.
Continuïteit in posten: regelmatig posten is key. Blijf trouw aan jouw stijl en toon, zodat jouw merk herkenbaar is, net als dat ene deuntje dat je maar niet uit je hoofd krijgt.
Video wint altijd: op dit moment zijn vooral video’s, zoals (insta)reels, degene die de aandacht van de kijker trekken. Gelukkig zijn deze snel te maken met programma’s zoals Canva.com.
Ga in gesprek: social media is geen monoloog. Luister naar wat jouw klanten zeggen en reageer op jouw eigen manier.
Trends: social media is continu in beweging. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en speel hier op in. Tip: stel een Google Alert in voor bijvoorbeeld ‘social media trends’ of ‘marketing trends’ of voor trends gerelateerd aan jouw specifieke producten/diensten.

Samen aan de slag met jouw social media strategie?
Houdt mijn socials, website of nieuwsbrief de komende tijd in de gaten voor meer tips en uitleg.
Een 1-op-1 afspraak maken voor een social media strategie op maat kan natuurlijk ook

Laters,

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Picture of Nienke van der Wildt

Nienke van der Wildt

Nienke is een allround coach & begeleider, gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling op het gebied van succesvol ondernemen. In de digitale wereld is ze gespecialiseerd in Wordpress, Elementor en Canva.

Scroll naar boven