Heb jij een Work(Zoom)buddy?

De week is alweer doormidden, tijd voor een random, gewoon-omdat-het-kan woensdagpost:

Heb jij ook een Zoom/Workbuddy? Ik wel! Als ondernemer zonder personeel is het soms best een uitdaging om jezelf aan het werk te zetten of de focus te behouden. Een collega van mij had precies hetzelfde en zo kwamen we op het idee om op bepaalde dagen/dagdelen online samen te werken via Zoom(video bellen).

Het voordeel: we houden vaak een korte dagstart met onze focuspunten van de dag, we motiveren elkaar, wisselen ideeën uit, herinneren elkaar eraan om pauzes te nemen. En, ondanks dat we niet directe collega’s zijn en in een ander werkveld werkzaam zijn, kunnen we elkaar motiveren, inspireren en op elkaar leunen.
De hilarische kant van het online samenwerken: als ik de kat van mijn Workbuddy zie ben ik gelijk afgeleid (hij is zo fluffy & cute!), of de één probeert al 30-minuten de aandacht te trekken van de ander maar heeft niet door dat het geluid helemaal uit staat, de schrikmomenten wanneer we beide zo in ons werk opgaan en vergeten dat we Zoom nog aan hebben staan en één van ons ineens wat zegt, en natuurlijk nog de afwisselende grappige Zoom-achtergronden.
Het nadeel: als we beide onze focus kwijt zijn, of motivatie, dan kan het even duren voor we weer onze werk-modus hebben gevonden. Maareh, gedeelde smart halve smart of zoiets toch?

Zoals je het leest, alleen maar voordelen 😉

ZOOM-ACHTERGRONDEN

Voordat mijn Zoom-Workbuddy en ik samenkomen maak ik vaak gauw nog even een nieuwe achtergrond. Lees: op het laatste moment, 30-seconden voor onze afspraak. Intussen heb ik meerdere (<3 Canva) klaarstaan voor elke dag van de week en een paar pauzes. Het huidige thema van deze en afgelopen maand is een met katten; ik ben nog aan het bedenken wat het thema voor januari wordt. Ideeën zijn welkom!

Werk jij ook samen in Zoom met je workbuddy? Zo ja, zoek je nog een paar grappige achtergronden? Dan kun je hieronder een aantal (kerst & normale versie) downloaden. Gewoon voor de lol, en omdat het kan.

ZIP-Bestand: Zoom-achtergronden
ZIP-Bestand: Zoom-achtergronden – Kerst

Kerstversie:

Dagelijkse versie:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Nienke van der Wildt

Nienke van der Wildt

Nienke is een allround coach & begeleider, gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling op het gebied van succesvol ondernemen. In de digitale wereld is ze gespecialiseerd in Wordpress, Elementor en Canva.

Scroll naar boven