Elanden en Ondernemen 🦌

blog Elanden en ondernemen

Hoi allemaal! 😊

Momenteel lig ik in mijn bed bij te komen van mijn vakantieavonturen. Net terug uit het mooie Noorwegen, had ik mezelf twee doelen gesteld: genieten en een echte eland spotten (op veilige afstand natuurlijk)! Dit was mijn derde keer in Noorwegen en tot nu toe was mijn enige ontmoeting met een eland op mijn bord geweest. Maar dit keer was ik vastberaden er één in het wild te spotten.

De eerste avond was heel gezellig, totdat ik ’s avonds toch een smakker maakte op de grond! Al gauw vormde een indrukwekkend ei en blauwe plek op mijn arm met meerdere sneden aan de onderkant van mijn voet. Naast ‘auw’ was mijn eerste reactie, hoe krijg ik dit nu weer voor elkaar?! Het is nog maar de eerste avond! Maar goed, naar bed gegaan met het idee, morgen wordt het alleen maar beter. De volgende dag brak aan met een whopper van een migraine-aanval. Ik dacht nog, dit is vast reisstress, eindelijk ontspanning, vakantie… één dagje, kan gebeuren. Met wat gemopper toch eraan toegegeven met het idee, gelukkig zijn er nog meer vakantiedagen.

En zo gaat het ook met ondernemen. Soms loopt het heel anders dan je hebt voorgenomen. Je wijkt af van je bedachte route omdat het niet (meer) bij je past, haalbaar is of er komt gewoonweg wat onverwachts tussendoor waar je niks aan kunt doen. Soms raak je gefrustreerd wanneer het niet zo gaat als wat je hebt uitgedacht, je bent zo gefocust dat je gaat forceren om alsnog het resultaat te krijgen als je voor ogen had. Het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan maar in plaats van gefrustreerd te raken, is het beter om mee te bewegen met wat is dan wat had kunnen zijn. Flexibiliteit is key, zowel op vakantie als in het ondernemerschap.

Uiteindelijk was ik 7 van de 8 dagen ziek (Covid). Af en toe heb ik nog een kleine wandeling kunnen maken tussen het om de paar stappen naar adem happen in. Toen eenmaal de laatste dag was aangebroken had ik eindelijk wat meer energie, hebben we een rondrit gemaakt in het mooie Noorse landschap en heb ik mijn ogen uitgekeken in mijn zoektocht naar een eland. En raad eens? Op die laatste dag heb ik de grootste eland ter wereld bewonderd! Het was misschien niet precies de eland die ik in gedachten had (zie foto), maar het was evengoed geweldig om te zien.

Net als op deze vakantie, gaat ondernemen niet altijd volgens plan. Het is belangrijk om flexibel te blijven en te accepteren wat is, zelfs als het niet precies is zoals je had gehoopt. Ga niet schoppen tegen wat had kunnen zijn, kijk naar wat er wel is, anders loop je het risico mooie verrassingen en kansen op je pad te missen!

blog ondernemen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Picture of Nienke van der Wildt

Nienke van der Wildt

Nienke is een allround coach & begeleider, gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling op het gebied van succesvol ondernemen. In de digitale wereld is ze gespecialiseerd in Wordpress, Elementor en Canva.

Scroll naar boven